Polybeton terras

Home > Gepolierde beton terras

Terassen in gepolierde beton

Gepolierde beton buiten op uw terras? Laat u overtuigen door mooie betonvloeren buiten als afwerking van uw terras. Als je naar de voordelen in onderhoud en de esthetische mogelijkheden kijkt van een polybeton terras, merkt u snel hoe interessant gepolierde beton is.

Bovendien ligt uw terras vaak in het verlengde van uw tuinpaden en oprit. En daar wordt nu net vaker en vaker gekozen voor een gepolierde beton.

gepolierde beton terras
gepolierde beton terras

Gepolierde beton terras

Het aanleggen van uw polybeton terras: mogelijkheden en kleuren

 • Diverse kleuren: U heeft de keuze uit diverse kleuren. De populairste kleuren voor een beton terras zijn zwart, antraciet, muisgrijs en blauwgrijs maar ook een witte polybeton buiten wordt wel eens toegepast!
 • Verzagen in tegelvorm: Kiest u voor het minimum aan voegen of gaat u voor grote tegels? Wij zagen elke gewenste maat van tegels, bv. 100 op 100 cm, voor uw betonterras.
 • Boenen van de beton: Betonvloeren buiten krijgen een superieure glans door het gebruik van een wax en door het boenen met zuivere wol of kokosmatten. Uw terras in beton wordt afgewerkt met de meest gespecialiseerde materialen.
 • Permanente bekisting in kwaliteitsvolle materialen: wij adviseren een afwerking met bijvoorbeeld cortenstaal, inox of galvanisé.

U merkt dat een polybeton terras in elke omgeving past. Wilt u uw moderne woning afwerken met een perfect vlak betonterras? Wilt u uw karaktervolle woning uitbreiden met een sfeervol gepolierd beton buiten? Kies dan voor een slijtvast en onderhoudsarme vloer zonder hinderlijke onkruidgroei of mos.

Kies voor een mooi betonterras

Voordelen van een terras in gepolierde beton:

 • Met een betonterras heeft u een ruime waaier aan mogelijkheden en kleuren.
 • De levensduur van een gepolierde betonnen terras is veel hoger dan een gewone betonvloer. Een gepolierd beton terras is minder poreus en is veel beter bestand tegen wisselende temperaturen dan een traditionele terrasvloer.
 • Gepolierde beton is stofvrij en zeer makkelijk in onderhoud. Gedaan met onkruid uit uw voegen te prutsen elke zomer.
 • Een betonterras kan vrijwel overal geplaatst worden. We doen voor u de nodige voorbereidingen om u een perfect vlak betonvloer terras te garanderen.
  Soms moet er daarvoor eerst een bestaand terras uitgebroken worden om de vereiste dikte te bekomen voor de betonlaag. Het afbraakwerk nemen we indien gewenst geheel uit uw handen. Inclusief de afvoer van de afbraakmaterialen.
 • Combineer je oprit én terras in 1 project: wij zorgen voor een snelle naadloze uitvoering én u krijg ook een betere prijs per vierkante meter.

Interesse voor polybeton buiten? Een terras in gepolierd beton buiten is beslist de juiste keuze. Van moderne en industriële vlakken tot landelijke en gezellige zithoekjes. Contacteer ons voor een offerte voor de aanleg van een terras in beton inclusief begeleidend advies over hoe we uw terras het beste aanpakken. Wij bezorgen u graag de beste prijs – en kwaliteitsverhouding op de markt!

betonvloer terras
Polybeton terras

Onderhoud en reiniging van uw polybeton terras

Onderhouden, voeden en beschermen van betonvloeren

 • Het reinigen van uw polybeton terras gaat heel makkelijk met een zachte bezem, of door gewoon te poetsen met water. Vermijd de hogedrukreiniger, deze kan de toplaag beschadigen.
 • Uw betonvloer terras voeden kan u doen met een natuurzeep met lijnolie (vb. Carolin). De olie zorgt voor de dichting van de microporiën waardoor de glans verzekerd blijft.
 • Staan er bomen rondom uw terras? Veeg dan regelmatig de afgevallen bladeren weg. De bladeren bevatten bepaalde zuren waardoor er na een tijdje lelijke vlekken kunnen komen op uw gepolierde betonvloer.
 • Plant u werken in de buurt van uw terrasvloer? Dek deze dan tijdelijk af om schade of vlekken te vermijden. Let wel op: U mag uw betonvloer echter nooit langdurig afdekken en zeker niet als er vocht onder de afdekking zit! Vermijdt langdurig afdekken van beton omdat dit tot salpeterafzetting leidt. Uw betonnen terras dient wel volledig uitgehard te zijn alvorens u deze mag afdekken.
 • Gebruik nooit javel. Ook niet verdund. Het gebruik van javel is nefast voor betonvloeren. Het zorgt voor permanente schade. Deze schade is niet meer herstelbaar.
 • Gebruik nooit zout bij vriesweer of sneeuw. Uw polybeton terras zal immers na het sneeuwruimen (met schep) sneller ijsvrij zijn door de donkere kleur die het zonlicht sneller absorbeert.

Een kwalitatieve en correcte afwerking zorgt voor het beste resultaat!

Een nieuw terras. Reden voor een leuke barbecue met vrienden? Uiteraard!

Gun uw terras in beton wél eerst de nodige tijd om zijn ware pracht te onthullen!
Tijdens de plaatsing van uw betonvloer wordt nadat de vloer gevlinderd is, een curing compound aangebracht. Dit materiaal zorgt voor een vertraging van het uithardingproces van het beton en is dus een heel belangrijk product.
Het voorkomt dat de vloer te snel zal inkrimpen of uitdrogen met scheuren tot gevolg. Laat de resten van deze curing dus lang genoeg op de terrasvloer!

gepolierde betonvloer terras
gepolierd beton buiten

Wat kost een betonnen terras aanleggen?

Men overschat vaak de kostprijs voor de aanleg van een betonnen terras. Zeker bij de aanleg van een nieuw terras is de betonlaag immers ineens ook de afwerkingslaag! Vraag dus geheel vrijblijvend een offerte op maat voor uw terras. Wij bezorgen u een perfect overzicht over de kostprijs. Bovendien ontvangt u van ons op eenvoudige vraag ook een lijst met referentieadressen uit uw buurt.

Onze werkwijze

① Alles begint bij een bezoek te plaatse.

② Iedere goede samenwerking start met een goed gesprek over uw wensen, interesses en de mogelijkheden qua budget.

③ Zo komen we tot een passende offerte die betaalbaar is & een meerwaarde betekent voor uw woning.

Wat doen we nog?

Woningen

Opritten

Garages

Boenen of waxen

Heeft u vragen? Graag een offerte